Skogshalvmaraton 21 km

Velkommen til et knallhardt terrengløp på 21 km. Utleira Skogsmaraton er nyeste tilskudd i Utleiraløpet og arrangeres for første gang i 2023. Nyhet i 2024! Skogsmaraton Trim. Samme distanse, men uten tidtakning. Delta i skogsmaraton uten å tenkte på plassering eller tidtaking.

Løypetraseen går for det meste innenfor Estenstadmarka med start og mål ved Utleirahallen. Dette terrengløpet passer for deg som tåler å kjenne på melkesyren og liker varierte løpetraseer med alt fra grus, skogssti med røtter, myr- og gjørmedrag og de ellers allsidige løpetraseene som er i Estenstadmarka.

Halvmaratonløype er ei krevende løype med mellom 6-700 høydemeter totalt. Løypa starter med en runde rundt fotballanlegget ved Utleirahallen før en krysser veien og løper langs Utleiraparken og videre opp langs Tomsetåsen til kraftstasjonen. Herfra følges lysløypa opp mot Styggdalen. Løypa går rett frem i enden av Styggdalen og følger vintertraseen via Liaåsen og ned til Lomtjønna. Løypetrasé går videre langs myrkanten av Lomtjønna ned til Styggdalen igjen. Her fortsetter løperne langs traseen og følger grusveien ned til demningen på Estenstaddammen. Følg stien på nordsiden av dammen for så å fortsette opp til Estenstadhytta.

NB! Fra baksiden av Estenstadhytta skal man løpe grusveien opp til hytta. Der står det et skilt. Man skal løpe rundt skiltet og tilbake samme vei ned igjen. Her viser løypekaret litt feil, der står at man skal løpe en litt annen sti tilbake. Man skal heller ikke løpe ned steintrappa ned til skiløypa.

Du skal løpe rundet disse merkene og tilbake samme vei som du kom opp

Løperne skal opp til hytta og snu før en fortsetter til lysløypetraseen og følger denne ned til Bekken. Her krysser løperne parkeringsplassen og følger grusvei/sti over til Kleivavegen , tar sti til venstre, innom lysløypa og følger stien rundt Steinåsen og videre opp til kraftstasjonen. Avslutningsvis går løypa ned langs Tomsetåsen via Ada Arnfinsens veg, rundt gården og inn til målgang som er felles for alle distansene i Utleiraløpet.

Klasseinndeling:

Kvinner

Menn

Ved stor deltakelse blir det delt inn i flere klasser.

Drikkestasjoner:

På drikkestasjonene serveres vann, sportsdrikke/saft og svamp med kaldt vann.

4,5 km i Styggdalen

11 km: i Styggdalen

17 km: ved parkeing Bekken

Mellomtider:

4,5 km

11 km

Forvarsel 100 meter før mål

Se løypen på Strava her:

https://www.strava.com/segments/36901591?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0CeY2jD2GHtstgfZ9Db2treRoGePA11cSIivJ7fKMJZEnPakYBi1eREDc_aem_AZIHDcRDQDsV0FzTG7Ica7cAXeA2T2AxOhxZCe0giqJidZaFin0pRlmCm90duaAfIC2w18VevUzZImljyN5JrFUP

Løypekartet viser en litt annen rute fra Estenstadhytta. Derfor er det et rødt kryss over det lille bildet med Estenstadhytta. Du skal altså løpe opp til hytta og ned samme vei som vist over
Høydeprofil Skogsmaraton

Premiering:

Premie til 3 beste i hver klasse. Gavekort fra Hank Sport.

  1. plass: 500 kroner
  2. plass: 300 kroner
  3. plass: 200 kroner
Premier, Gavekort fra Hank Sport
Medaljer til alle som fullfører. Egen medalje for Skogsmaraton

Løyperekorder:

21 km – skogsmaraton, kvinner: Synne Hoggen Nybø, Sintef Ocean, 1.38.57 min (2023)

21 km – skogsmaraton, menn: Øyvind Utengen, Bratsberg IL – 1.25.29 min (2023)

Bilder fra løypa: