Skogshalvmaraton 21 km

Velkommen til et knallhardt terrengløp på 21 km. Utleira Skogsmaraton er nyeste tilskudd i Utleiraløpet og arrangeres for første gang i 2023. Nyhet i 2024! Skogsmaraton Trim. Samme distanse, men uten tidtakning. Delta i skogsmaraton uten å tenkte på plassering eller tidtaking.

Løypetraseen går for det meste innenfor Estenstadmarka med start og mål ved Utleirahallen. Dette terrengløpet passer for deg som tåler å kjenne på melkesyren og liker varierte løpetraseer med alt fra grus, skogssti med røtter, myr- og gjørmedrag og de ellers allsidige løpetraseene som er i Estenstadmarka.

Halvmaratonløype er ei krevende løype med mellom 6-700 høydemeter totalt. Løypa starter med en runde rundt fotballanlegget ved Utleirahallen før en krysser veien og løper langs Utleiraparken og videre opp langs Tomsetåsen til kraftstasjonen. Herfra følges lysløypa opp mot Styggdalen hvor du i enden tar til høyre opp til Lomtjønna og krysser den. Følg vinterløypa opp til Liaåsen som er løypas høyeste punkt på 429 moh. Fra Liaåsen går veien videre ned til Styggdalen, her fortsetter løperne langs traseen og følger grusveien ned til demningen på Estenstaddammen. Følg stien på nordsiden av dammen for så å fortsette opp til Estenstadhytta. Løperne skal opp og runde hytta før en fortsetter til lysløypetraseen og følger denne ned til Bekken. Her krysser løperne parkeringsplassen og følger grusvei/sti over til Kleivavegen , tar sti til venstre, innom lysløypa og følger stien rundt Steinåsen og videre opp til kraftstasjonen. Avslutningsvis går løypa ned langs Tomsetåsen via Ada Arnfinsens veg, rundt gården og inn til målgang som er felles for alle distansene i Utleiraløpet.

Klasseinndeling:

Kvinner

Menn

Ved stor deltakelse blir det delt inn i flere klasser.

Drikkestasjoner:

På drikkestasjonene serveres vann, sportsdrikke/saft og svamp med kaldt vann.

4,5 km i Styggdalen

11 km: i Styggdalen

17 km: ved parkeing Bekken

Mellomtider:

4,5 km

11 km

Forvarsel 100 meter før mål

Se løypen på Strava her:

https://www.strava.com/segments/34527784

Løypekart skogsmaraton
Høydeprofil skogsmaraton

Bilder fra løypa: